Stinkende prullenbak? Vier eenvoudige oplossingen

Stinkende prullenbak? Vier eenvoudige oplossingen

Het vuilnis buitenzetten kan een vervelende klus zijn als je zo'n stinkende zak in je hand moet houden. Het is nog vervelender als je hele keuken stinkt naar je prullenbak. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen om die penetrante geuren op afstand te houden. Wil je weten hoe je die geur uit je prullenbak krijgt? Lees dan vooral verder.

 

Afval scheiden

Het scheiden van afval is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de luchtjes die in je keuken hangen. Groenten, fruit en andere soorten afval zorgen voor een mix van viezigheid. Niet fijn wanneer dit begint te bederven. Je kan afval dat snel bederft eigenlijk het best direct buiten achterlaten.

 

Soda

Als je het toch te bont hebt gemaakt kan soda kan wonderen verrichten bij het voorkomen van geurtjes in je afvalbak. Strooi eens een zakje op de bodem van een prullenbak om stinkende geuren te helpen absorberen. Als bonus is Soda heel geschikt voor het schrobben van je vuilnisbak, en om geuren te verwijderen die er al in zijn gesijpeld. Dit is vaak een nummer één product om vuilnisbakken fris te maken en te houden.

 soda

Bleek

Soms heb je een sterker ontsmettingsmiddel nodig om geuren te verwijderen. Hoewel bleekmiddel een sterke geur heeft, kan het ziektekiemen doden die kunnen bijdragen aan de stank in uw afval. Wees voorzichtig met bleekmiddel wanneer u het gebruikt, en zorg ervoor dat het de verf van je prullenbak niet beschadigt. Bleekmiddel kan ook sterk worden verdund en het zal nog steeds perfect werken met schoonmaken.

 

Kattenbakvulling

Kattenbakvulling op de bodem van je prullenbak voorkomt dat vocht en vieze luchtjes je huis binnendringen. Klinkt eigenlijk logisch! De kattenbakvulling neemt geuren en vloeistoffen op en laat een frisse geur achter in de buurt van de prullenbak. Na een week, of wanneer de kattenbakvulling vochtig wordt van het vocht, gooi het dan weg en voeg wat meer toe. Er is geen groot verschil tussen de goedkope en duurdere kattenbakvullingen, dus bewaar de goede voor de kat en gebruik de goedkope voor op de bodem van de prullenbak. 

Terug naar blog